Ook dit jaar werd wereldwijd getoost op Internationale Vrouwendag. In het Duvelorium Grand Beer Café in Brugge sloegen het Historium en Sofie’s World de handen in elkaar voor een exclusieve avond rond beer and food.

De avond werd ingezet met een hapje door de Brugse An Vissers, bekend als chef van restaurant Den Amand. Ze serveerde onze gasten een bijzondere creatie van gerookte vis, sprotjes, kruiden en eetbare bloemen. Sofie zette hier Maredsous Extra naast. Deze zacht kruidige pils duwt namelijk het zoute accent van de gerookte vis opzij ten voordele van het geheel en zet vooral de verfijnde kruiden en eetbare bloemen in de verf.

Daarna volgde een workshop rond Beer and Food, powered by Brugge Kaas en Duvel Moortgat. Sofie stelde de gasten daarbij volgende pairings voor.

Brugge Blomme & Wild Jo

Het subtiele zuurtje dat de Wild Jo te danken heeft aan de wilde gisten vindt aansluiting bij het fijn-zurig aroma van de kaas, tevens weet het frisse bier de romigheid perfect te breken.

Oud Brugge & Duvel

Het droge en heerlijk strak bittere bier weet het geheel moeiteloos te verfrissen, waardoor je de volle smaak van de kaas meer intens gaat ervaren.

Brugge Dentelle & Maredsous Bruin

Deze fluweelzachte en romige kaas laat zich goed vergezellen door een karaktervol donker bier. De moutaroma’s van karamel en chocolade komen verrassend mooi in harmonie met de kaas.

Brugge aperokaas met mosterd en fenegriek & Chouffe Houblon

Met explosieve aroma’s van citrus en pompelmoes duwt de Chouffe Houblon het aardse en het notenaccent van de fenegriek wat naar achter, waardoor je net iets meer de mosterd ende  leuke, volle smaak van deze aperokaas gaat proeven.

Brugge Prestige & Liefmans Goudenband

Het zoetzure van dit lang gerijpt bier gaat het zoute van de kaas aan de kant vegen, zo duwt ze de andere smaken van deze krachtige en lang gerijpte kaas nog meer naar voren.

Internationale toost

De avond werd afgesloten met een toost via skype met internationale dames uit de Verenigde Staten, Dubai en Turkije.

Dr. Ruth Berman is CEO en BBB (Brains Beyond the Beer) van Bon Beer Voyage, een internationaal bierbedrijf voor Craft Beer Enthusiasts. Bon Beer Voyage, dat onlangs voor de tweede keer op rij een Food Trekking Award won bij de World Food Travel Association, werd gecreëerd als antwoord op het wijntoerisme. Ruth is een Certified Tour Director, gids en Cicerone Program Certified Beer Server. Ze is lid van de Brewer’s Association, The Florida Brewers Guild, Pink Boots Society en de North American Guild of Beer Writers. Ze zit ook in het panel van bierexperts van USA Today.

Leentje De Leeuw is freelance schrijver en journalist. Ze is ook oprichter van ‘Off the beaten path‘, een bedrijf dat rondleidingen in Chicago voorziet voor wie de stad graag anders bezoekt. Een echte aanrader voor insider tips. Begüm Guneri is bierliefhebber en reisjournaliste. Ze woont in Istanboel en runt gaat eigen zaak, Parla Flower. Lindsay Trivers is wijnsommelier in Dubai die door Sofie werd opgeleid tot biersommelier. Ze is afkomstig van Canada startte haar eigen zaak The Tasting Class. Samen met een team verzorgt ze opleidingen en tastings in bier, een unicum in Dubai.