Sofie’s World brengt ook dit jaar een wereldwijde toost uit op Internationale Vrouwendag. Op 8 maart maken we in het Duvelorium Grand Beer Café in Brugge connectie met nationale én internationale vrouwen om te klinken met bier.

Vrouwen en bier 

Bier werd lange tijd gezien als een mannendrank bij uitstek en dat is vreemd, want in oorsprong was brouwen een typisch vrouwelijke bezigheid. Vandaag claimen steeds meer vrouwen hun rol in de biersector terug. Overal ter wereld vind je vrouwelijke brouwers, bierexperten en biersommeliers. Onze boodschap is dat bier niet genderspecifiek is. Het is een prachtige drank waar zowel mannen en vrouwen van genieten. Met het Vrouwen en Bier-project trekt Sofie’s World al jaren ten strijde tegen alle foute percepties en vooroordelen rond ‘vrouwen en bier’. Via workshops, evenementen, media en het boek ‘Bier, vrouwen weten waarom’ slaagden we erin om duizenden vrouwen te overtuigen. Zij laten het evidente glas witte wijn staan en kiezen voor bier.

Wat staat er te gebeuren?

In het Brugse Historium toosten we met vrouwelijke ondernemers en politici. De avond start met een workshop ‘Beers & Bites’, ondersteund door Duvel Moortgat en Brugge Kaas. Om 20h30 reizen we virtueel de wereld rond en klinken we met samen internationale dames op onze passie voor bier.

#AperoGlobal

Natuurlijk rekenen we ook op jouw enthousiasme. Spreek op 8 maart af met je vriendinnen op café of sla een voorraad van je favoriete bier in. Voorzie lekkere hapjes en maak er vooral een schitterende avond van. Vergeet uiteraard niet om een paar foto’s te nemen en die met ons te delen via #aperoglobal. Women love beer and are proud of it! 

Wil je erbij zijn in het Historium? 

Wil je graag live met ons toosten in het Duvelorium Grand Beer Café van het Historium? Waag dan je kans, want we geven vijf exclusieve duotickets weg. Deel voor donderdag 1 maart een foto met jouw favoriete bier op Facebook, Instagram of Twitter, gebruik #aperoglobal en tag Sofie’s World en Historium Brugge in je post. Vergeet ook onze pagina’s niet te liken. De vijf meest originele foto’s winnen. Zij mogen op 8 maart met twee personen deelnemen aan de workshop en bijhorende toost in het Duvelorium. De winnaars worden op vrijdag 2 maart bekend gemaakt via de Facebookpagina van Sofie’s World. Succes!

Categories: events