Als je hopscheuten op de menukaart ziet opduiken, weet je dat de winter stilaan voorbij is. Voor de lente echt haar intrede doet, is deze delicatesse op haar best. Wil je alles leren over hopscheuten? Zet dan zeker de culinaire ateliers in Poperinge in je agenda. Op 2, 9, 16, 23 en 30 maart 2019 neemt gids Stefaan je opnieuw mee doorheen de Westhoek. Vanop het veld tot in je bord, de hoofdrol is weggelegd voor de Poperingse hopscheuten en streekbieren. 

De workshops starten om 9u30 met een warm onthaal bij hopboerderij ’t Hoppecruyt in Proven waar landbouwster Bénédicte je met veel passie vertelt hoe hopscheuten geteeld worden. Daarna trek je zelf de laarzen aan, want je mag deze unieke delicatesse eigenhandig oogsten op het hopveld.

Tip: Kan je er niet bij zijn, maar wil je graag thuis experimenteren met hopscheuten? Via de webshop van ‘t Hoppecruyt kan je het witte goud naar je thuisadres laten versturen.

’s Middags staan chef Kris en gastvrouw Carmen van Manoir Ogygia je op te wachten met een heerlijk aperitief.  In de keuken geniet je van de eerste hapjes. Onder deskundige begeleiding van de chef, steek je ook hier zelf de handen uit de mouwen. Samen bereid – en geniet – je van een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert met aandacht voor de lokale streekproducten en -bieren van de Westhoek. De recepten krijg je mee naar huis.


De ontdekkingstocht wordt afgerond in het Hopmuseum. Hier staat de degustatietour ‘Hop tijdens WO1’ op het programma. Onder het genot van een aantal streekbieren leer je alles over de herkomst van hop in Poperinge. Er is ook ruime aandacht voor de geschiedenis van het brouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het einde van de culinaire ateliers is voorzien rond 17u.

Interesse? Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!

Prijs

€ 75 inclusief bezoeken, menu, drank en begeleiding door de gids

Opgelet

Je hebt een auto nodig om naar de verschillende locaties te rijden. Carpoolen is eventueel mogelijk vanuit Poperinge indien vooraf afgesproken.

Categories: events