Kortrijk Xpo brengt ook in 2018 een high end evenement voor pure genieters en echte bierliefhebbers naar Kortrijk. Op Just Beer krijg je de kans om zowel de Belgische toppers als het betere Europese brouwwerk te ontdekken met degustaties van geselecteerde, kwalitatieve bieren. Ook Sofie Vanrafelghem zet haar schouders onder Just Beer. Reserveer dus zeker 3 en 4 november in je agenda!

Gevestigde waarden en verborgen parels

Het Kortrijkse bierevenement brengt opnieuw een aantal geselecteerde brouwerijen samen. Op de affiche vind je zowel verborgen parels als gevestigde waarden. Niet alleen De Halve Maan, Boon, Van Honsebrouck en Roman zullen bijvoorbeeld aanwezig zijn, ook de trappisten van Westmalle tekenen uitzonderlijk present voor dit evenement. Proefde je de bieren van Humboldt & Gauss of Oosteke Brouwers al? Samen met vele andere brouwers laten ze je met plezier hun bieren proeven. Just Beer is er trouwens niet alleen voor de Belgische toppers, ook bieren uit Europa komen tijdens het festival aan bod.

Smaakroutes

Vind je het moeilijk om te kiezen uit ons uitgebreide aanbod? Sofie Vanrafelghem tekent tijdens het festival een aantal smaakroutes voor je uit. Bij aankomst kan je als bezoeker kiezen uit diverse trajecten langs verschillende brouwerijen. Op basis van je eigen smaak en voorkeur krijg je per smaakroute vijf degustaties van 10 cl voorgesteld in opbouwende volgorde. Je leert op deze manier verrassende, nieuwe bieren kennen.

Foodpairing

Tijdens het festival ligt de focus ook op ‘beer and food’. Er worden verschillende workshops georganiseerd rond het thema. Onder andere topchefs Sam Van Houcke en Jason Blanckaert  zullen op Just Beer een aantal culinaire creaties voorstellen. Wie bijkomende vragen heeft, kan terecht bij de biersommeliers aan de infostand. Ook zij geven je graag advies over het combineren van jouw favoriete bier bij het juiste gerecht.

Test je bierkennis

Ben jij een echte bierkenner? In de Beerwulf Experience Room kan je de test doen. In de eerste ronde polsen we naar je theoretische kennis. Je krijgt een quiz met vijf vragen voorgeschoteld. De volgende test bestaat uit een blinde proeverij van bekende bieren. Het is aan jou om te raden welk bier je degusteert. Denk je een bekend bier als Duvel, Omer of St. Bernardus Abt 12 moeiteloos te herkennen? Je zou best wel voor een aantal verrassingen kunnen komen te staan. In de laatste test krijg je drie glazen en drie flessen. Aangewezen op je zintuigen, is het aan jou om het juiste glas aan de juiste fles te linken. Na de test kan je bij Beerwulf jouw certificaat als bierkenner ophalen. Uiteraard houden we het op Just Beer vooral heel erg leuk. Of je nu een volleerde bierliefhebber bent of net je eerste stappen in de bierwereld hebt gezet, iedereen is welkom in de Beerwulf Experience Room.

Praktisch

Just Beer vindt plaats in hal 4 van Kortrijk Xpo tijdens het weekend van 3 en 4 november. We starten telkens om 11 uur. Op zaterdag zijn de deuren open tot 23 uur, op zondag sluiten we af om 19 uur. Tickets zijn te koop via www.justbeer.be. Online betaal je 12 euro voor een glas en drie jetons. Wie twee dagen wil komen, betaalt 20 euro voor een glas en zes jetons. Uiteraard kunnen ook extra jetons aangekocht worden. Koop je het degustatiepack liever ter plekke? Dan kosten een glas en drie jetons 15 euro of 26 euro voor een glas met zes jetons voor de twee dagen.

Was je er de vorige editie bij? Breng je Just Beer glas terug mee, we belonen je graag een extra jeton!

Categories: events