Laat de zon in je glas

Op zonnige voorjaarsdagen grijpen we graag naar frisse bieren. Op een gezellig terras smaken die krakende saisons, dorstlessende sessions en lekker gehopte IPA’s namelijk nog beter. Wij geven je 10 toppers die je deze lente zeker moet proeven! Vedett Session IPA – Duvel Moortgat Duvel Moortgat zette opnieuw een gedurfde stap en lanceerde een session IPA. Bij het grote publiek is deze stijl nog vrij onbekend, maar dit biertype wint zeker en vast aan populariteit. Read more…

culinair atelier met hopscheuten

Als je hopscheuten op de menukaart ziet opduiken, weet je dat de winter stilaan voorbij is. Voor de lente echt haar intrede doet, is deze delicatesse op haar best. Wil je alles leren over hopscheuten? Zet dan zeker de culinaire ateliers in Poperinge in je agenda. Op 2, 9, 16, 23 en 30 maart 2019 neemt gids Stefaan je opnieuw mee doorheen de Westhoek. Vanop het veld tot in je bord, de hoofdrol is weggelegd Read more…

Bier bij de vis

Bij visgerechten is wijn vaak een automatische keuze. Het idee om bier met een visgerecht te combineren, is zelfs ronduit vreemd voor velen. Hoewel de populariteit van onze nationale drank blijft groeien, bestaat er een zekere drempelvrees om ze bij vis te serveren. Dat is jammer, want bier heeft een gigantisch culinair potentieel. Van een zacht tarwebier tot fijn zuur oud bruin, je kunt voor elk gerecht een bijpassend bier vinden. Dat ontdekten reeds enkele Read more…

10 populaire dranken en hun matchende bierstijl

Sommige mensen zeggen dat ze geen bier lusten. Het smakenpallet van bier is echter bijzonder uitgebreid, waardoor dit eigenlijk onmogelijk is. De variëteiten situeren zich tussen de diepe, gebrande koffietoetsen in een stout en het lichte abrikozenaroma van een fruitige tripel. Wie niet graag bier drinkt, heeft dus eigenlijk gewoon zijn of haar smaak nog niet gevonden. Blijft jouw tante of beste vriend beweren geen bier te lusten? Stel een bier voor dat met zijn Read more…

Vier bierfestivals die je niet mag missen!

Omdat we na Just Beer niet genoeg kunnen krijgen van bierevents, zetten we graag onze aanraders voor de komende weken even op een rijtje! Winters Bier Festival Tijdens het vijfde Winters Bier Festival stellen de Waregemse BierFanaten je graag artisanale bieren voor, met een focus op minder bekende brouwerijen. Er zijn ook ambachtelijke hapjes voorzien. wanneer: za 24 november van 14u tot 22u waar: OC ’t Gaverke, Zeswegenstraat 120, 8790 Waregem tickets: www.wintersbierfestival.be Billie’s Craft Read more…

Just Beer 2018

Kortrijk Xpo brengt ook in 2018 een high end evenement voor pure genieters en echte bierliefhebbers naar Kortrijk. Op Just Beer krijg je de kans om zowel de Belgische toppers als het betere Europese brouwwerk te ontdekken met degustaties van geselecteerde, kwalitatieve bieren. Ook Sofie Vanrafelghem zet haar schouders onder Just Beer. Reserveer dus zeker 3 en 4 november in je agenda! Gevestigde waarden en verborgen parels Het Kortrijkse bierevenement brengt opnieuw een aantal geselecteerde brouwerijen samen. Op Read more…

Lekker Westhoeks

Tijdens het streekfestival Lekker Westhoeks organiseren we samen met Toerisme Poperinge een speciale variant van Shops & Hops. Je gaat ook nu op stap met Kristel Logie. Kristel is een rasechte Poperingse en gediplomeerd biersommelier van Sofie’s World. Een uniek traject doorheen Poperinge Shops en Hops brengt je langs vijf bijzondere locaties in Poperinge. We spreken af om 14u op de Grote Markt. Kristel leert je er aan de hand van een speciaalbier hoe je Read more…

10 bieren van Mars

Ratebeer. Afgelopen maanden vroeg ik aan meer dan 50 mensen wat dat woord betekent. Geen van hen kon een antwoord geven. Voor de meeste Belgen lijkt de term Ratebeerians eerder te verwijzen naar bewoners van Mars dan iets dat te maken heeft met bier. Voor bierkenners is Ratebeer echter een begrip. Het is onder andere dankzij deze Amerikaanse website dat Westvleteren wereldberoemd werd. Meet Kraddel Ratebeer is veel meer dan een website over bier. Het Read more…

10 bieren met verrassende ingrediënten

De bierwereld is constant in beweging en er wordt gretig geëxperimenteerd met smaken en ingrediënten. Sommige bieren balanceren op de grens tussen geniaal en gestoord. Denk maar aan het Rogue Ales Beard beer van de Amerikaanse brouwerij Rogue Ales, een bier gebrouwen met gist uit de baard van de brouwer. Of de Rocky Mountain Oyster Stout waarbij stierentestikels als extra ingrediënt worden toegevoegd. Ook in België schuwen brouwerijen de experimenten niet. Van pasta en tomatensaus Read more…

Beer & Brunch

Vakantie, dat wil zeggen tijd om lekker en uitgebreid te brunchen met vrienden of familie. Wist je trouwens dat geen enkele alcoholische drank meer brunchpotentieel heeft dan bier? Dankzij de enorme variëteit aan stijlen en smaken van onze nationale trots kan je de glazen cava en mimosa aan de kant laten staan. De meest geschikte drank om bij je brunch te serveren is bier! We zetten je alvast op weg met enkele tips en voorbeelden van Read more…