Shops & Hops is een uitstap voor echte levensgenieters. Onder begeleiding van een gediplomeerde biergids van Sofie’s World ga je op ontdekking en combineer je twee ontspannende activiteiten: shoppen en genieten van heerlijke bieren. 

Shops & Hops Poperinge

Ga op stap in Poperinge met biersommelier Kristel Logie. Bij L’esperance, onze eerste tussenstop, leer je aan de hand van een lokaal speciaalbier hoe je bier moet proeven. Bij een zomerse namiddag shoppen hoort ook vaak een ijsje. Dat is bij Shops & Hops niet anders. In ijssalon L’Heritage maken we kennis met gepassioneerde ijsmaker Bart die ons mee neemt in de wereld van artisanaal ijs. We krijgen hier de kans om te proeven van heerlijk bierijs.

Omdat Shops & Hops grenzen wil doorbreken, brengt de derde stop je zelfs bij schoonheidsinstituut Atelier DD voor een aromaworkshop. Vervolgens vertelt Chocolatier Stijn je hoe je chocolade en bier combineert. Tot slot trekken we naar het Hopmuseum. Biersommelier Kristel leert je alles over de herkomst en belang van deze mooie plant. Ze gidst je langs de hoogtepunten van dit boeiende museum. Shops & Hops sluiten we af met de degustatie van sterk gehopt streekbier.

Praktisch:

Shops & Hops Poperinge is een wandeling van drie uur door de stad Poperinge onder begeleiding van gediplomeerd biersommelier Kristel Logie van Sofie’s World. De wandeling vertrekt aan Dienst Toerisme op de Grote Markt van Poperinge. Er zijn vijf stops voorzien voor een deelname prijs van 45 euro per persoon. Inschrijven kan via Toerisme Poperinge of bookings@sofiesworld.be.

Boekingen:

minimum aantal personen: 10
maximum aantal personen: 40

Boekingen voor minder of meer personen zijn op aanvraag mogelijk. In dat geval wordt een  aangepaste prijs en/of programma voorgesteld. De twee speciaalbieren kunnen indien gewenst vervangen worden door water of een frisdrank.