Bio zit duidelijk in de lift. Ook de bierwereld kan niet achterblijven en met meer dan 150 Belgische biobieren op de markt is er zeker keuze genoeg. Het grote verschil zit niet zozeer in het brouwproces maar in de gebruikte ingrediënten. De hop en gerst zijn voor minstens 95% afkomstig uit de biologische landbouw. Ook op additieven en hulpstoffen gelden strenge normen. Het betekent met andere woorden vaak een investering voor brouwerijen die ervoor kiezen om met biologische ingrediënten te werken. Biologische gerst is bijvoorbeeld een stuk duurder. De investeringen lonen echter. Het publiek weet de biobieren duidelijk te appreciëren.

(c) Steven Richardson

Onze biotip  

De monniken van La Trappe hechten veel belang aan duurzaamheid en beslisten daarom om een bier te creëren met biologische ingrediënten. La Trappe Puur is de enige biologische trappist ter wereld. Het bier is een zeer mooie dorstlesser en doet denken aan een soort ongefilterde pils met wat koriander in het aroma. De smaak is licht hopbitter met een zeer vol mondgevoel. De hop vult het granige karakter mooi aan zonder te overheersen.

Zin in meer?  

Bioforum Vlaanderen organiseert van 21 tot 29 oktober een campagneweek die biobieren in de kijker zet. Niemand minder dan Herr Seele, cartoonist en kunstenaar, zet zijn schouders mee onder het project. Vanaf woensdag 18 oktober kan je trouwens op www.biomijnnatuur.be stemmen op je favoriete biobier. In ruil voor jouw stem maak je kans op een mooi bierpakket.

Ook Sofie is partner van dit mooie initiatief. Als voortrekker van ‘oktober biomaand’ heeft Sofie’s World dan ook een verrassend bioaanbod uitgewerkt. Wil jij de biomaand extra in de kijker zetten met een leuk initiatief? Aarzel niet om ons te contacteren. We werken een formule op maat uit. Zit de planning voor oktober al vol? We kunnen zeker en vast ook later iets voor je betekenen. Meer info via bookings@sofiesworld.be.

BIO, ook onze natuur!

(c) Steven Richardson

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Categories: what we do