Just Beer brengt een nieuw evenement voor pure genieters en echte bierliefhebbers naar Kortrijk. De bezoeker krijgt de kans om zowel de Belgische toppers als het betere Europese brouwwerk te ontdekken met degustaties van geselecteerde, kwalitatieve bieren. Ook Sofie Vanrafelghem zet haar schouders onder Just Beer. Verwacht je dus aan boeiende masterclasses en gevarieerde workshops. 

Gevestigde waarden en verborgen parels

Het nieuwe Kortrijkse bierfestival brengt een aantal geselecteerde brouwerijen samen. Op de affiche vind je zowel verborgen parels als gevestigde waarden. Niet alleen Brouwerij Van Steenberge, Roman en Omer Vander Ghinste zullen bijvoorbeeld aanwezig zijn, ook de trappisten van Westmalle tekenen uitzonderlijk present voor dit evenement. Ken je Moat van vier vrienden uit regio Brugge? En proefde je de bieren van Seizoensbrouwerij Vandewalle of VBDCK al? Samen met vele andere brouwers laten ze je met plezier hun vertrouwde bieren proeven. De brouwers stellen op Just Beer bovendien hun nieuwste en meest innovatieve creaties voor. Tijdens de ‘meet the brewers’-sessies krijg je de kans om de verhalen achter de bieren te leren kennen.  Just Beer is er trouwens niet alleen voor de Belgische toppers, ook bieren uit Europa komen tijdens het festival aan bod.

Smaakroutes

Vind je het moeilijk om te kiezen uit ons uitgebreide aanbod? Sofie Vanrafelghem tekent tijdens het festival een aantal smaakroutes voor je uit. Bij aankomst kan je als bezoeker kiezen uit diverse trajecten langs verschillende brouwerijen. Op basis van je eigen smaak en voorkeur krijg je per smaakroute zeven degustaties van 10 cl voorgesteld in opbouwende volgorde. Je leert op deze manier verrassende, nieuwe bieren kennen.

Foodpairing

Tijdens het festival ligt de focus op ‘beer and food’. Er worden verschillende workshops georganiseerd rond het thema en de bezoeker kan ook zelf aan de slag. Er wordt namelijk een link gelegd tussen de aanwezige bieren en de verschillende foodtrucks. Per brouwerij worden tips gegeven voor passende hapjes, die te koop zijn bij de cateringpunten. Denk aan heerlijke kaasplanken en verfijnde charcuterieborden, maar er staan ook uiteenlopende gerechten van diverse topchefs op het menu. Onder andere Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren zal op Just Beer een aantal culinaire topcreaties voorstellen. Wie bijkomende vragen heeft, kan terecht bij de biersommeliers aan de infostand. Ook zij geven je graag advies over het combineren van jouw favoriete bier bij het juiste gerecht.

Praktisch

Just Beer vindt plaats in hal 4 van Kortrijk Xpo tijdens het weekend van 11 en 12 november. We starten telkens om 11 uur. Op zaterdag zijn de deuren open tot 23 uur, op zondag sluiten we af om 19 uur. De toegang tot het festival is gratis. Wie bieren wil proeven, koopt een degustatiepack aan. De voorverkoop start op vrijdag 1 september via www.justbeer.be. Online betaal je 12 euro voor een glas en vijf jetons. Koop je het degustatiepack liever ter plekke? Dan kosten een glas en vijf jetons 15 euro. Uiteraard kunnen ook extra jetons aangekocht worden.

Categories: events