Op algemeen verzoek combineren we graag nog vijf dagelijkse gerechten met een passend bier. Smakelijk!

Pizza Margherita met Bastogne Pale Ale

Brasserie de Bastogne wordt gedreven door twee gepassioneerde mensen. Catherine en Philippe Minnen brengen bewust om bijzondere bieren op de markt. Denk bijvoorbeeld zoals Ardenne Stout. Ook Bastogne Pale Ale is een pareltje. Het is een Belgische IPA met citrus en passievrucht in de neus een delicieuze bitterheid.
Foodpairing:
Een geliefd gerecht dat ook nog eens snel en gemakkelijk klaar is. Als je een gerecht of snack voor je hebt dat wat vettig kan zijn, moet je gaan voor een hoppig bier. Bij een pizza mag je geen harde bitterheid ervaren, dus Bastogne Pale Ale werkt hier perfect.

Vol-au-vent met Gouden Carolus Tripel

Deze kruidige tripel is een absolute aanrader van de Mechelse familiale brouwerij Het Anker. De aroma’s van banaan en perzik – afkomstig van de gist – merk je meteen in de neus en worden aangevuld met toetsen van koriander, curaçao en kardemom. Dit bier zal je meteen verleiden.  Foodpairing:
Bij een zacht en volromig gerecht met kip is wat fruitigheid noodzakelijk. De volle smaak  van het bier ondersteunt de vol-au-vent perfect.

Hamburger met Valeir Extra

Contreras was de brouwerij die één van de eerste hoppige bieren met Amerikaanse hoppen op de markt bracht. Ondertussen is de concurrentie groot, maar deze topper blijft gemakkelijk standhouden. Ontdek heerlijke aroma’s van citrus, mandarijn, passievrucht en een zijdezacht mondgevoel met een mooie bitteheid die niet lang blijft hangen.
Foodpairing:
Bij een burger zoeken we een bier met een uitgesproken karakter dat zijn verfrissende toets niet zal verliezen. De aroma’s van exotische vruchten in de Valeir Extra zorgen ervoor dat de pairing perfect werkt.

Hutsepot met Vicaris Generaal

Vrouwen aan de top of beter aan de roerstok! Zussen Anne-Cathérine en Claire Dilewyns runnen de enige brouwerij van Dendermonde. Hun Vicaris-gamma heeft ondertussen vele fans, maar de donkere variant bleef relatief onbekend en onbemind. Onterecht want met zijn chocolade- en koffiekarakter en volle – maar niet te zoete – smaak is het een zeer geslaagd bier.
Foodpairing:
Dit winterse typisch Vlaamse gerecht heeft door de kool veel aardse smaken die smeken om een krachtig bier dat balans kan brengen. Te veel fruitigheid werkt hier niet, daarom heb je een vol bruin bier nodig dat niet te zoet is.

Balletjes, krieken en gebakken aardappelen met Liefmans Kriek Brut

Dit bier is het bewijs dat een zoete kriek niet met aroma’s gemaakt moet worden of overzoet moet zijn. Met oud bruin als basisbier wordt het verfrissend zure karakter in Liefmans Kriek Brut bewaard. De prachtige geur en kleur heeft dit bier te danken aan de pure krieken.
Foodpairing:
Krieken in je glas en op je bord, dat werkt gewoon. Ze voegen de nodige verfrissing en fruitigheid toe aan het gerecht.

Meer gerechten? Je vindt hier nog vijf extra pairings met dagelijkse toppers.

Deze tekst verscheen eerder in Het Laatste Nieuws. 

Categories: beer and food