Denis Renty kreeg de liefde voor bier en gastronomie met de paplepel ingegeven. Het inspireerde hem om zelf bieren op de markt te brengen. Daarvoor sloeg hij de handen in elkaar met Brouwerij Anders. De bieren zijn een eerbetoon aan zijn moeder Liesbeth Van Bulck, en met zijn laatste bier eert hij ook de andere sterke vrouw in zijn leven.

Geïnspireerd door sterke vrouwen

Als petekind van een bekende brouwer in Watou, groeide Liesbeth op tussen het bier. Haar ouders hadden in die tijd een hotel-restaurant in Westende, dus als jong meisje kreeg ze de smaak al snel te pakken. Ze haalde haar koksdiploma en volgde een opleiding tot sommelier. Gedurende veertig jaar stond ze als chef aan het hoofd van twee bloeiende horecazaken aan de Belgische kust. Ze zette steevast streekbieren op de kaart. ‘Nu is ze 89 jaar en geniet ze nog dagelijks van een lekker bier.’, vertelt Denis.

Het Van Bulck gamma bestaat uit meerdere bieren: Pure White, Natural Strawberry en Tripel. Stuk voor stuk gebrouwen met biologische ingrediënten. Ook die keuze hebben we te danken aan moeder Liesbeth, die er altijd voor koos om zo veel mogelijk met natuurlijke producten te werken. 

De vraag naar een nieuw bier bleef maar binnenkomen. Daarom ging Denis aan de slag met brewmaster Tom van Brouwerij Anders. Na een jaar experimenteren was de Van Bulck Saison & Szechuan geboren. De keuze om te werken met de Chinese Szechuanpeper werd geïnspireerd door de echtgenote van Denis die van Chinese afkomst is. 

Saison & Szechuan – 6,2 %

Al vanaf de eerste geuren duiken de hoppen op in de neus van dit bier. De hopsoorten Simcoe en Nieuw-Zeelandse Pacific Gem geven vorm aan de verrassend frisfruitige aroma’s van citrus en pompelmoes. Helemaal passend bij de bierstijl blijven ze eerder ingetogen en worden ze aangevuld door florale accenten van hars en gras. De kruidige toets van de Szechuan maakt het geurenboeket helemaal af. Bij het nemen van een slok ervaar je een fijne bitterheid die extra in de verf gezet wordt dankzij een slanke body en strak mondgevoel. Deze laatste verhogen de doordrinkbaarheid van het bier. Je ervaart de symbiose van enerzijds de frisfruitige hoptoetsen en anderzijds de elegante bitterheid, waarbij de Szechuan vooral in de afdronk de hoofdrol opeist. De Szechuanpeper voegt een subtiele kruidigheid toe aan het geheel en bovenal wat extra pit toe aan deze zeer genietbare saison.

De bieren bestellen kan via de webshop: www.vanbulck.eu

Categories: beer talk