Bierliefhebbers weten hoe je met een bier omgaat. Toch zien we vaak andere taferelen de revue passeren. Van hilarisch tot pure horror, dit zijn enkele van de absolute dont’s. 

1. de fles hard schudden

Waar ben je mee bezig?! Jaloers van de Formule 1-piloten die net een race gewonnen hebben? Naast het feit dat dit er nogal idioot uitziet, zal het grootste deel van het bier daardoor uit de fles spuiten en verloren gaan. 

2. met een limoentje

Dé horror voor een Belgische bierliefhebber is een bier geserveerd krijgen met een schijfje citroen of limoen. Compleet onnodig, maar ook desastreus voor de smaak. De zuurheid van de citroen gaat bij verfrissende en eerder zachte bieren zelfs het smaakpalet domineren. Zo blijft er maar weinig over van het mooie bier.

3. de fles in je achterzak stoppen

Soms zie je ze lopen op feestjes of festivals, mensen die het flesje bier voor het gemak even in de achterzak van hun jeans steken. Vreselijk idee, het bier gaat namelijk opwarmen door je lichaamswarmte. Al eens een warm bier gedronken? Juist ja, smaakt vreselijk.

4. in de zon laten staan

Al even erg is je bier in de vlakke zon laten staan. Warmte en licht zijn vijanden van bier. Dus als je liever geen bier drinkt dat naar kattenpis ruikt, laat je jouw flesje bier best niet lang in de zon staan. 

5. haar wassen met bier

Het blijft een hardnekkige mythe, dat het goed is voor je haar om het soms te wassen met bier. Niet alleen is dat klinkkare nonsens, het is veel te jammer van al dat lekkere bier. 

HOW TO BEER

Gedeeld bier is het beste bier. Of het nu nazomer, herfst of winter is, een geslaagd bier in goed gezelschap smaakt altijd. We hebben onze familie en vrienden door Corona soms lang moeten missen, daardoor genieten we nu extra van die momenten waarop we samen kunnen genieten. 

RDV Blond – 5,2 %
Rendez-Vous Blond is een helder blond en verfrissend Belgisch bier. Deze vlotte dorstlesser van hoge gisting laat zich smaken. Dat heeft het blonde bier van 5,2 % vooral te danken aan de hop en de jeneverbes. Dry-spiced betekent dat dit kruid er tijdens de lagering aan werd toegevoegd. Het resultaat is een subtiel kruidige toets in de smaak. Bruggeman vond in Brouwerij Het Anker de ideale partner om Rendez-Vous te creëren.

Categories: beer talk